E-Posta:  
Şifreniz: Beni hatırla
.
  Arama

.
  Son 10 Üye
  » Tropikalik_
  » evanesduman
  » G_SD_
  » RocktuRka
  » maniaq_sweet
  » rdhtchilip...
  » Metafizik
  » rck4ever
  » hodja80
.
  Son 10 Başlık
» slm herkese

» Nev & Piiz Konseri

» Helldorado 1 Ekim 2008 İzmir Konseri

» Coldplay Viva La Vida Video Klibi

» Bulutsuzluk Özlemi : Bulutsuzluk Senfoni DVD

» BU ŞİİRİ Bİ ARKDASIM GÖNDERDİ BENDE SİZLERLE PAYLASMAK İSTEDİM HADİ DÜSÜNCELERİNİZİ YAZIN :)

» DÜNYANIN İLK YERALTI STADYUMU

» NEDEN ROCK DİNLİYORUZ?

» Metallica The Day That Never Comes Video Klibi

» Şu anda Telefonunda kaç kontör var ?

.

Bölüm » Güncel Konular
 • AKP kapatılmalı mı kapatılmamalı mı ?
Durumu: Offline
19-03-2008 20:25
Evet Arkadaslar Tartısmaya sunuyorum Akp Kapatılmalımı Kapatılmamalımı Kapatılırsa Ne oLur? Kapatılmazsa Ne oLur ? Rockturk Ailesinin Bu konu Hakkındaki Fikir ve Goruslerini aLaLım... Neden ve Gerekcelerinizi paylasırsanız daha saglıklı bir tarısma olur diye dusunuyorum... ote yandan bu tartısmada sizlerden ricam birbirinizi incitmeden özgür bi fikir ortamının olusması :)

Dünüm Yok Bugünüm Yok Yarınım Yok! Arama Beni Çünkü Bende Bilmiyorum Nerede Oldugumu Kiminle Oldugumu!!!

20-03-2008 16:00
ben bu davanında akp nin oy toplamak için yapdığına inanıyorum bugüne kadar hep polemiklere girdi kendini halka karşı acındırdı halk akp ye hep haksızlık yapıldığını düşündü şimdide öyle bi politika izliyolar bu davadanda sonuç çıkmaz..
kendilerini savunmak içinde demokrasiyi oyunlarına alet ettiler dtp de niye hiçbiriniz sesinizi çıkarmadınız o zaman niye demokrasiyi savunmadınız onu terör olarak görüyosanız buda şeriattır!!!!

hayatım olmus yalan dolan!!!

21-03-2008 07:45
arkadaşlar ben farklı bir açıdan bakmak istiyorum konuya;
sonuçta yargıtay başsavcısı ortaya bir iddianame attı ve bunu dayanak göstererek dava açtı.Fakat sanki mahkeme kapatma kararı almış gibi sayın cumdurbaşkanımız, başbakanımız ve de iddianamede ismi geçen tüm şahsiyetler; Sanki kapatılma kararı alınmış haklarında mahkumiyet yada siyaset yasağı kararı çıkmış gibi demeçler vermeye başladılar.
Acaba iddianamede adı geçen ve bu kadar aşırı tepki gösteren bu şahsiyetlerin gerçekten korktukları bir şeymi var diye düşünmeden edemiyor insan. Ççünkü aklı selim her vatandaş hakkında bir dava açıldığında bir avukat bulur ve ona danışır, sonuçta eğer suçsuz ise zaten mahkemede aklanacaktır ve mahkemeye çıkmaktan korkmaz.
Sizlerinde bakış açısını değiştirmek istedim.
Çünkü konuyu sakız çiğnenmeli mi çiğnenmememlimi gibi basit anket sorusu gibi gösterip basitleştirmek gibi geliyor bana.

уαℓαη ∂σѕтυм αşк ∂ιує вιяşєу уσк

21-03-2008 16:30
Olay 301’e gelince ayağını sürüyen AKP’ye ders olmuştur bu dava bana göre. Bir nevi kendi 301’i ile karşı karşıyalar. Ben bu davayı Demokrasiyi salt çoğunluk olarak gören bir partiye hukukun üstünlüğünü monarşi kabul eden bir kurum tarafından açılan bir dava olarak görüyorum. Bürokrasi ve askerlerin kayıtşız şartsız egemenliğindeki Türkiye’de bu gibi davalar daha çok karşımıza çıkacaktır.

Damdan düşmesine rağmen aklı başına gelmeyen Recep Tayyip Erdoğan’a bir ders daha olsun da "öteki"lere de özgürlük ve demokrasiyi reva görmez artık.

31-03-2008 16:17
Gözler bugün Anayasa Mahkemesi’ndeydi. Büyük merakla beklenen karar için 4 saat 15 dakika sonunda geldi.

Anayasa Mahkemesi heyeti, AK Parti’nin kapatılması istemini içeren iddianameyi oy birliği kabul etti.

GÜL HAKKINDA ÇATLAK OLUŞTU

Paksüt, toplantı sonrası basına şu açıklamayı yaptı:

’’Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Mahkememize bir iddianame sunmuş idi. Karar, iddianamenin Abdullah Gül dışında kalan bölümünün kabulüne oy birliğiyle, Abdullah Gül yönünden de kabulüne Haşim Kılıç, Sacit Adalı, Serdar Özgüldür ve Serruh Kaleli’nin karşı oyları ve oy çokluğuyla karar verildi’’ dedi.

SORU ALMADI

Başkanvekili Paksüt, açıklamanın ardından soru almayacaklarını belirterek, ’’Soru veya yorum yapılmamasını özellikle rica ediyorum’’ diye konuştu.

1 AY İÇİNDE ÖN SAVUNMA

Bu aşamadan sonra ön savunmasını yapması için iddianame AK Parti’ye gönderilecek. AK Parti yasal olarak 1 ay içinde ön savunmasını verecek. Ek süre talebinde bulunulursa bunu da Anayasa Mahkemesi değerlendirecek.

Ön savunmanın Anayasa Mahkemesine verilmesinin ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, esas hakkındaki görüşünü bildirecek.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının esas hakkındaki görüşü AK Parti’ye gönderilecek. Daha sonra belirlenecek bir tarihte Yalçınkaya sözlü açıklama; AK Parti yetkilileri de sözlü savunma yapacak.

ESAS HAKKINDAKİ RAPOR HAZIRLANACAK

Bütün bu sürecin ardından, davaya ilişkin bilgi, belgeleri toplayacak raportör, esas hakkındaki raporunu hazırlayacak. Bu işlemler sürerken, gerek Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, gerekse davalı AK Parti ek delil veya yazılı ek savunma verebilecek.

Raporun, Anayasa Mahkemesinin 11 üyesine dağıtılmasının ardından, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç bir toplantı günü belirleyecek. Üyeler, belirlenen günde bir araya gelerek kapatma istemini esastan görüşmeye başlayacaklar.

AK Parti hakkındaki kapatma davasını, 11 kişiden oluşan Anayasa Mahkemesi Heyeti karara bağlayacak. Asıl üyelerden herhangi birinin bulunmaması veya emekliye ayrılması halinde 4 yedek üyeden en kıdemlileri heyete katılacak.

11 OYUN 7’Sİ YETERLİ OLACAK

Anayasa’ya göre bir siyasi partinin kapatılmasına karar verilebilmesi için nitelikli çoğunluğun oyu aranacak. Buna göre, kapatma kararı için Anayasa Mahkemesinin 11 asıl üyesinin en az 7’sinin oyu gerekecek.

Anayasa Mahkemesi, Anayasa’nın 69. maddesine göre, temelli kapatma yerine, dava konusu fiillerin ağırlığına göre Devlet yardımından kısmen veya tamamen yoksun bırakma kararı da verebilecek.

kaynak:aa

Dünüm Yok Bugünüm Yok Yarınım Yok! Arama Beni Çünkü Bende Bilmiyorum Nerede Oldugumu Kiminle Oldugumu!!!

21-06-2008 22:23
abicim lami cimi yok kapatılsın adamlar seriat istiyo bu kadar basit bu hükümet bizi batırır yaptıkalrına baksanıza 1 mayısata işçileri dövdürdüler türbanlıların protestosunda olay çıkmadı kavga olmadı ne bu şimdi polisler kimseleri dövmedi yanlş anlaşılmasın dövsün demiom sadece haksızlık var
slayer Mesaji Degistirdi 21-06-2008 22:26

03-07-2008 20:00
kapatilmasin cünkü türbanmis ve vesayre bakmayin.hic yaptigi seyleri görmeden bi konudan yargiliyosunuz.akp herseyi nerdeyse dogru yapti.katilmadigim konularda olsa

Sevmekmi? Hic Tatmadim? Ya Gülmek? Coktan Unuttum? YasAmakmi? BosVer! Ask Nemi? Büyük Bir Yalan! Mutsuzlukmu? ISTE O BENIM DÜNYAM!

05-07-2008 20:37
Zaten adamdan ve yaptıklarından tiksinir duruma geldim..Atatürk ün ve atalarımızn ne zorlukları aldıkları bu toprakları o kimseye danışmadan satıyor..Sonra ne oluyor..Sektörleri özelleştirdik..Nedense sektörlerini düşman ülker aracılığıyla sektörlşen tek ülke biziz...Şuan Ege nin neredeyse tamamı YUNANLILARIN elinde..Oradaki tüm sektörler{banklar başta olmak üzre} Yunanlılara ait Onlar atalarımıza yapamadıklarını bize yapmyı taa 1920 li senelerden beri HAYAL EDERKEN saolasın Tayip onlara çok büyük bir yardımda bulunuyor... Hem ayrıca AKP nin kapatılması bir şey değiştirmeyecek..Adam parti kapanamadan yeni partisinin adını koydu bile Güneş Partisi ....

Ama şuan en çok istediğim şey bu düşüncelerimde yanılmış olmam.. İnşallah ileride yani lozan anlşması sona erince Dimdik kimseye muhtaç olmadan ayakta kalabilirz...ATALARIMIZIN KANI YERDE KALMAMASI İÇİN ;) ...

м і k я ø P s і k ø p ǻ † || Je t’aime Casillas <3 || <<†зk Y øL Dзvяiм>>

Cevap Yaz

Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

rockturk.com © 2006  

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z