E-Posta:  
Şifreniz: Beni hatırla
.
  Arama

.
  Son 10 Üye
  » Tropikalik_
  » evanesduman
  » G_SD_
  » RocktuRka
  » maniaq_sweet
  » rdhtchilip...
  » Metafizik
  » rck4ever
  » hodja80
.
  Son 10 Başlık
» slm herkese

» Nev & Piiz Konseri

» Helldorado 1 Ekim 2008 İzmir Konseri

» Coldplay Viva La Vida Video Klibi

» Bulutsuzluk Özlemi : Bulutsuzluk Senfoni DVD

» BU ŞİİRİ Bİ ARKDASIM GÖNDERDİ BENDE SİZLERLE PAYLASMAK İSTEDİM HADİ DÜSÜNCELERİNİZİ YAZIN :)

» DÜNYANIN İLK YERALTI STADYUMU

» NEDEN ROCK DİNLİYORUZ?

» Metallica The Day That Never Comes Video Klibi

» Şu anda Telefonunda kaç kontör var ?

.

Bölüm » Güncel Konular
 • Bakan’dan Rektörlere Tepki
Durumu: Offline
28-02-2008 20:11
Çelik, türban serbestliğine karşı çıkan rektörlere sert çıktı. "Haddinizi bilin" çağrısı yapan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü;
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Üniversitelerarası Kurul’un (ÜAK) yayınladığı bildiriyi değerlendirdi.

Çelik, ÜAK’ın işleyişi ve kuruluşunun Yükseköğretim Kanunu’nun 11 Maddesi ile düzenlendiğini hatırlattı.

Söz konusu maddenin B bendinde ÜAK’ın görevlerinin sıralandığını belirten Çelik, ’’ÜAK’ın görevleri teker teker sayılmıştır. Bunlar arasında yasak koyma veya yasak kaldırma yoktur. ÜAK özellikle akademik işleyişle ilgilenmesi gereken bir kuruldur ve bu görevler kanunla verilmiştir’’ dedi.

ÜAK’ın siyaset yapamayacağını, öğretim üyelerinin bireysel olarak siyaset yapabileceklerini ifade eden Bakan Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

’’Ancak rektör unvanı altında, ÜAK üyesi, başkanı adı altında Türk Milletinin iradesine karşı durmak gibi bir görevi kimse ÜAK’a vermemiştir. Anayasa’dan ve yasalardan alınmamış olan bir hakkı ve yetkiyi de hiç kimse kullanamaz. Pozisyonu ne olursa olsun hukuk devletinde herkes hakkını da haddini de bilmek zorundadır.’’

BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI

Türkiye’de yaşayan halkın yüzde 80’inin üniversitelerde uygulanan kılık kıyafet yasağının karşısında olduğunu öne süren Bakan Çelik, yıllardan beri devam eden bu problemin bir an önce ortadan kaldırılması için halkın bu konuda görüş beyanında bulunduğunu ve TBMM’de de 411 milletvekilinin Anayasa değişikliğine oy verdiğini söyledi.

Değişikliğin yüzde 70’in üzerinde bir parlamento desteği ile yapıldığını kaydeden Çelik, şunları söyledi:

’’Ve bu Anayasa değişikliği sayın Cumhurbaşkanımızca onanmış ve bu Anayasa değişikliği yürürlüğe girmiştir. Bugünkü kanunlarımızda, Anayasa’da ve yasalarımızda üniversitelerde başörtüyü veya türbanı yasaklayan bir yasa maddesi mevcut değildir. Anayasa Mahkemesi’nin yapmış olduğu bir yoruma dayalı olarak bugüne kadar fiili ve keyfi bir yasak sürdürülmüştür. Ve şu anda yürürlükte olan 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu’nun ek 17 maddesinde de der ki; ’’yürürlükteki mevzuata aykırı olmamak şartı ile üniversitelerde kılık kıyafet serbesttir’’

BÖYLE BİR MADDE YOK

Şimdi soruyorum size, halkımıza soruyorum. Yasalarımızda kılık, kıyafeti yasaklayan belli kıyafetleri yasaklayan, başörtüsünü yasaklayan bir madde, bir yassa maddesi, bir anayasa maddesi var mıdır ? Hayır.. Olmadığına göre, altını çizmek istiyorum, bugüne kadar keyfi bir yasak sürdürülmüştür.’’

ÜNİVERSİTELER KİMSENİN BABASININ MALI DEĞİLDİR

Üniversitelerdeki başörtüsü yasağı ile kadınlara karşı ayrımcılık yapıldığını belirten Bakan Çelik, aynı görüşteki erkeklerin üniversiteye alındığını, ancak genç kızların eğitim hakkından mahrum bırakıldıklarını söyledi.

’’Biz evlatlarımızı, bu ülkenin çocuklarını kıyafet ve cehalet arasında bir tercihe asla zorlayamayız. Böyle bir şey söz konusu bile olamaz’’ diyen Bakan Çelik, şöyle devam etti:

SİYASET YAPACAKLARSA CÜBBELERİNİ ÇIKARSINLAR

’’Dolayısıyla ben ÜAK değerli başkanını ve ÜAK üyelerini bu anlamda makuliyete davet ediyorum. Kendi yetkileri olmayan bir meselede, adeta siyaset yapma adına, adeta TBMM’ye, milletin iradesine karşı muhalefet etme adına takındıkları tutumdan vazgeçmelerini, özellikle diliyorum. Ve Eğer siyaset yapacaklarsa cübbelerini çıkarırlar bir siyasi partinin çatısı altına girerler ve siyaset yaparlar.

Ben bir akademisyendim. Bir siyasi partiye aday oldum ve oy alarak geldim milletvekili oldum. Bunu rahatlıkla yapabilirler. Ve unutmasınlar ki üniversite öğretim üyeleri, sayın ÜAK üyeleri maaşlarını bile o üniversiteye sokmadıkları insanların vergilerden alıyorlar.

YAYINLADIKLARI BİLDİRİ YANLIŞ

ÜAK’ın olağanüstü toplanmasını ve yayınladıkları bildiriyi yanlış bir tutum olarak değerlendiren Bakan Çelik, ’’Bir özgürlük istemek için ortaya bir tavır konabilir ama başkalarının özgürlüğüne engel olmak için kimse bir hak iddiasında bulunamaz’’ dedi.

YÖK BAŞKANI HAKKINDAKİ SUÇ DUYURUSU
YÖK Başkanının üniversitelere gönderdiği genelgenin yapılması gereken davranış olduğunu belirten Bakan Çelik, ’’Sayın YÖK Başkanının bugüne kadar yaptıklarında bir suç unsuru yoktur. Üniversitelere gönderdiği genelge aslında yapılması gerekenin tebliğ edilmesinden ibarettir. Dolayısıyla ben burada bir suç unsuru görmüyorum. ÜAK üyeleri aslında kendi görevleri olmayan bir bildiri yayınlamakla suç işliyor’’ dedi.

Dünüm Yok Bugünüm Yok Yarınım Yok! Arama Beni Çünkü Bende Bilmiyorum Nerede Oldugumu Kiminle Oldugumu!!!

01-03-2008 00:59
Şimdi ben bu rektörleri anlamakta cidden zorluk çekiyorum. Bir araştırma sonucu açıklanır işte ne bilim "Dünyadaki en iyi 500 üniversite" felan diye, bizim üniversiteler o sonuca göre yerlerde sürünür, bizimkilerden gık çıkmaz. Bırakın olağanüstü toplanmayı bu durumu olağan karşılayıp toplanma gereği bile duymazlar.

Yahu ulan rektörlerimiz önce üniversite eğitim düzeyini yükseltmeye çalışın, öss sınav sistemini bir irdeleyin; acaba bunlar cidden seçilip mi gelmişler, bu bölüme ve bu üniversiye isteyerek mi gelmişler, kendi bölümünden ve üniversitesinden beklentisi nedir, bunların ailesel durumu nedir (tabi ailesi varsa), okuyacak durumları var mı (yemek yiyecek durumları var mı) diye bir sor soruştur. Bizimkiler bırakın harç parası soruşturmasını bir de bağış alırlar, ulan nasılsa devlet bizden fakir anasını satayım.

Güç bela yazıldık diyelim okula, bunların eğitim mantığı da şu; açıksan (ulan sadece açıksan, ne bok yersen ye başka) gel buyur derslere gir çık, ondan sonra sınavlara gir çık, sınavları geçersen sorun yok ama geçemezsen hocanın kapısından gir çık.

Eee sen kendi işini adam gibi yapmazsan, üniversite denilen yeri çiftliğin zannedip öğrencileri gütmeye çalışırsan böyle ciddi konularda olağanüstü toplanıp karşıma çıkarsan seni ciddiye almaz, daldan dala atlayan şebek gibi görürüm ulan rektör. Önce eğitime, eğiticiye, eğitilene saygın olsun ki saygınlığın olsun, sonra karşıma çık bana gerçeği-yanlışı söyle emi rektör.

Son olaraktan sorarım ki; başı açık olanlara ne veriyorsunuz da, başını örten insanlardan esirgiyorsunuz ulan rektörler?
sozt Moderator Notu 01-03-2008 01:19

böyle buyurdum

01-03-2008 17:49
"Türkiye’de yaşayan halkın yüzde 80’inin üniversitelerde uygulanan kılık kıyafet yasağının karşısında olduğunu öne süren Bakan Çelik, yıllardan beri devam eden bu problemin bir an önce ortadan kaldırılması için halkın bu konuda görüş beyanında bulunduğunu ve TBMM’de de 411 milletvekilinin Anayasa değişikliğine oy verdiğini söyledi. "

Acaba bu 411 milletvekilinin 411inide toplasak 1 Atatürk ederler mi ??
Peki ne sıfatla Atatürk devrimlerine aykırı işler peşindeler??
Laiklik bu mu ??
Laik Türkiye bu mu ??

Size şöyle birşey anlatayım...
"Atatürk bir gün halk arasında dolaşırken çarşaflı bir kadına rastlamış, "Hafız Hanım benim hatırım için başındaki örtüyü açar mısın?" diye sormuş. Kadın baş örtüsünü açarak , Atatürk`ün önünde eğilip ellerini öpmüş"

Peki soruyorum size ATA’mız bu derece karşıyken sizin ne haddinize bunu yapmak ??

Bana kalırsa Ata’mıza yakışır bir ülke bir millet olamadık..Buna yanıyorum ben..
Evet türbanlılar üniversiteye girsin girmesin demiyorum ama şimdiye kadar nasıl başlarını açıp girdiyseler şimdiden sonrada öyle girsinler..Çok mu zor bu ?? Çok mu zor Laik olmak ?? Eger bir türbanlı okumak istiyorsa okur ne pahasına olursa olsun okur ama yeterki o bez parçası orada olmasın...Bez parçası diyorum çünkü ben ona anlam vermiyorum neden takarlar anlamlandıramıyorum...Böyle birşey içinde gündem bu kadar oyalanır mı anlamıyorum ...Türkiyenin sorununa bakın "Türban"!! Yüzlerce şehit veriyoruz ne canlar yanıyor Tayyip Bey çıkmış türban diye k*cını yırtıyor..Yazık çok yazık ne denebilir başka? Bu yüzden karşıyım sonuna kadar...
"Sonuna kadar Türbana HayıR"

Düşüncelerinize saygı duyuyorum umarım sizde benimkine saygı duyarsınız!!

......to MeGa TherioN......

01-03-2008 18:03
Buyur...Latife Hanım’ı Tanırsın Herhalde ?

Sorunumuz Kafanın ustundeki Turban Degil KAFALARIN İÇİNDEKİ TURBAN! SOLCUSUNUNDA KAFASININ İÇİN TURBANLI SAGCISININDA BU TUR OYUNLARA ALDANAN TURK MİLLETİDE KORU KORUNE BAGLANIYOR BAZI SEYLERE...

EN ACIK ORNEK TURKIYE’DE UNİVERSİTELER’DE KAOS VAR DİYORLAR BİR TV KANALI HALK ARASINDA VE OGRENCİLER ARASINDA ROPORTAJ YAPIYOR SORUYOR HEPSİNİN CEVABI HAYIR NE KAOSU OLUYOR...

OYUNLARA GELMEYİN ARKADASLARRRRR KULLANILIRSINIZ!!!!
sozt Moderator Notu 01-03-2008 18:35
resim boyutları

Dünüm Yok Bugünüm Yok Yarınım Yok! Arama Beni Çünkü Bende Bilmiyorum Nerede Oldugumu Kiminle Oldugumu!!!

01-03-2008 18:13
Atatürk’ün türbana karşı olması türbanlı biriyle evlenmesine engel olmaz..Önemli olan karşı olmasıdır..Ben her zaman bunu sorarım ve Latife Hanım cevabını alırım alıştım yani insanların bahanesi olmuş Latife Hanım’ın türbanlı olması..

01-03-2008 18:51
Şimdi benim de pek umurumda değil türban, baş örtüsü adına ne diyorsanız işte. Benim sorunum bu konu üzerinden nemalanan insanlar. Bugün "Biz anamızın bacımızın taktığı baş örtüsüne sayıgılıyız, bizim karşı olduğumuz türban, yani siyasi olarak bunu takanlar." diyen bir kişi de en az o türbanı siyasi amaçla takan insan kadar siyasi olarak kullanmıştır bu olguyu bana göre.

Bir de çelişkili durumlar da var bu üniversitelerde türbana karşı gelenler için. Yahu madem bu türban, baş örtüsü denilen şey cahillik, hurafe vs. ee bırakın da kızcağızlar okusun da doğruyu yanlışı öğrensinler, üniversitedeki büyük hocalarımız onlara yol göstersinler de kazanalım onları. Yok öyle olmaz. Biz de gri hiç olmaz zaten. Ya siyahızdır ya da beyaz... Rengimiz felan yoktur bizim, ya karşıyızıdr ya da yandaş... Bu başı kapalılar ya başını açacak ya da cahil kalacak...

"Ne var sanki açıversinler" demek de çok yanlış bana göre. Bu sefer de karşıdaki "Ne var sanki başım kapalı okuyuversem" dese ne diyeceksiniz. Bu işi rant haline getiren iki kutup utansın ne diyeyim artık. Kendilerine göre arada kalan kimse yok. Çünkü bu işin arası yok bunlara göre. Başın açıksa laiksin, kapalıysa anti-laik... Özgürlük, insan hakları hak getire... Kimin umrunda insana saygı...

Keşke bizim de aklımız olmamaydı da, elimizi ayak şeklinde kullanarak, ağzımızla ot yolaydık...

böyle buyurdum

01-03-2008 19:39
SOZT BENİM AKLIMDAN GECENLERİ YAZMISSIN....aynen katılıyorum sana....

01-03-2008 19:41
Therion Resimlerin altındakı yazıyı iyi okumadın galiba bi kez daha senin için koyuyorum....

Sorunumuz Kafanın ustundeki Turban Degil KAFALARIN İÇİNDEKİ TURBAN! SOLCUSUNUNDA KAFASININ İÇİN TURBANLI SAGCISININDA BU TUR OYUNLARA ALDANAN TURK MİLLETİDE KORU KORUNE BAGLANIYOR BAZI SEYLERE...

EN ACIK ORNEK TURKIYE’DE UNİVERSİTELER’DE KAOS VAR DİYORLAR BİR TV KANALI HALK ARASINDA VE OGRENCİLER ARASINDA ROPORTAJ YAPIYOR SORUYOR HEPSİNİN CEVABI HAYIR NE KAOSU OLUYOR...

OYUNLARA GELMEYİN ARKADASLARRRRR KULLANILIRSINIZ!!!!

02-03-2008 13:09
Sozt demişki "Bu başı kapalılar ya başını açacak ya da cahil kalacak..."

Peki birşey sormak istiyorum şuanda kapalı olanlar okumuyor mu ??
Evet okuyor ama uymak zorunda oldukları kurallar var ve hepte öyle olmalı.. Emin olun üniversiteye türbanlı girince başı açık olan öğrencide bende bikiniyle mayoyla girerim diyecek ve karışacak ortalık ki bencede hakları madem onlar türbanla ellerini kollarını sallaya sallaya giriyor açık olanlarda bikiniyle mayoyla girsin Ne fark var ???
Bu benim düşüncem kimseyide ilgilendirdiğini düşünmüyorum zaten merak etmeyin arkanız sağlam üniversiteye girerler yakında türbanla rahat olun !!

02-03-2008 17:55
Arkadaşım ben kural denen şeyin insanın düşünce özgürlüğünü kısıtlamasına karşıyım. Ne arkasından önünden bahsediyorsun anlamadım ki. Mayoyla bikiniyle giren girsin banane. Keşke kıyafet denen şey hiç icat edilmemeydi de incir yaprağı ile idare edeydik. Başı kapalı olanlar okuyor demişsin de nasıl okuyor onu dememişsin. Başını açmak zorunda kalarak okumak zorunda kalıyorlar. Azıcık geniş ufuklu olun yahu. Başı kapalı olanı kınayabilirsin, yadırgayabilirsin hatta alay bile edersin ama iş hayır bunu takamazsın yasaklıyorum demeye gelirse bu resmen despotluktur. Bugün başı kapalıya karışan açığa da kısıtlama getirir ondan sonra belli kurallar var deyip oturursunuz kıçınızın üstüne.

böyle buyurdum

02-03-2008 19:19
Düşünce özgürlüğü varmı ki Türkiye’de ?? Bir türbanlının vardır ama bir komunistin yoktur..Bu mu eşitlik bu mu adalet ? Neden ben okula istediğim kitabı götüremiyorum neden yasak ?? Madem bana yasak..Madem ben düşüncelerimi gösteremiyorum onada yasak olsun o zaman eşit olalım madem çok eşit bir milletiz madem özgürüz..Neden bir sağcının yaptığı normalde solcunun yaptığı anormal madem eşitiz?? Onlar türbanla giriyor kimse karışmıyor bende alırım devrim kitaplarını giderim kim karışır ?? Evet çok eşitiz dimi gerçekten?? herkes türbanlı yadırganır der ama asıl benim gibi düşünenler yadırganır Türkiyede..

02-03-2008 19:35
İşte benim demek istediğim nokta burada.. Biz kendi özgürlüğümüzü başkalarının özgürlüğünü kısıtlayarak hak etmeye çalışıyoruz ya da başkalarının özgürlüğü ile kendi özgürlüğümüzü kıyaslıyoruz, o neden benden daha özgür diye feryat figan ediyoruz... Sen eğer ki gerçekten özgür olmak istiyorsan başkalarının da özgür olmasını istemelisin... Benim tartıştığım nokta türban olayı değil zaten bu kadar mesajımda dikkat edersen.. Ben genel anlamda insanların özgürlüklerini, düşünce haklarını ihlal eden kuralların saçmalığından bahsediyorum.. Burada senin kitabını yasaklayan insanlara, senin tasvip etmediğin insanların özgürlüklerini kısıtladığı zaman "eyvallah, helal olsun" dersen, bunlar senin kitabına karıştığında karşı taraf "müstahak, iyi olmuş" diyecektir.. Geniş olun dememdeki amaç da o zaten... Bir düşünceyi bir fikri benimsemeyebilirsin, ama yasakçı zihniyete çanak tutma, destek verme en azından, köstek olamıyorsan...

böyle buyurdum

02-03-2008 19:42
Türkiye ve Özgürlük Zıt Kavramlar....

Hangi Avrupa Ulkesinde Var bu Kapalı Giremez Su kitabı goturemez bu kitabı goturemez???

Adamlar hristiyan olmalarına ragmen kımsenin turbanına karısmıyor yasam standartları super bi sekilde yasıyor peki Turkıye Neden Yapamıyor Cvbını Ben vereyım bu KARSITLIKTAN BU KAVGADAN YARARLANAN CEBİNİ DUSUNEN İKTİDARLAR YUZUNDEN ULKE UZERİNDE OYNANAN OYUNLAR YUZUNDEN....

BU OYUNLARA ALET OLUP KENDİNİ Bİ TARAFA ATAN TURK MİLLETİDE BOYLE BİRBİRİNİ YEMEYE DEVAM EDER....
HALA ANLAMADINIZ MI HERSEY BİZİ BİRBİRİMİZE DUSURME CABASI ACIGI KAPALIYA SAGI SOLA DUSURME CABASI KİMSE OTURUP DEMIYOR KI SEN SOYLE BEN SOYLEYİM ORTA YOLU BULALIM HERSEY TURKIYE İÇİN DEMIYOR...HERKES CEBİNİ DUSUNUYOR BİZLEREDE BİRBİRİMİZE DUSMEK BU CEBİNİ DUSUNENLERİN OYUNLARINA ALET OLMAK KALIYOR...BEN HİÇ Bİ TARAFIN OYUNUNA ALET OLMADIM BUGUNE KDR OLMAMDA... OZGURLUK KAVRAMI YILLARDIR ULKENİN SORUNU BU ULKEDE NE ZAMAN Bİ SAVAS OLUR İSTE O ZAMAN HERKESİN KAFASI DANK EDER VE ULKESİNİ DUSUNUR OLUR... ALLAH SONUMUZU HAYIR ETSİN NE DİYELİM....

02-03-2008 19:51
Tamam ben istediğim gibi gireyim istediğim gibi kitaplarımı alayım üzerinde benim düşüncelerimi açıklayan tişörtler giyeyim..Ben bunları yaparsam türbanlıda girsin..Ama ben bunu asla yapamayacagım imkansız degilmi sence bunu yapmam?? ben bunu yapamazsam bunu yapmaya hakkım yoksa türbanlının da türbanla girmeye hakkı yoktur..Bu yüzdende düşünce özgürlüğü yoktur türkiyede.. Düşünüyorumda elimde kitabım üzerimde sloganlı bi tişört okula gidiyorum içeri alırlar mı beni?? Ne alması tekme tokat girişirler orada..Neden benim gibilerin düşünce özgürlüğü yok?Şuan bir türbanlı benden daha özgür.İstediği gibi düşüncesini simgeleyebiliyor..Ben yapamıyorum çünkü benim yapmam suçtur benim ki aykırıdır...

Cevap Yaz

Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

rockturk.com © 2006  

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z