|
meturk
|
|
| Mesaj sayısı: 663 |
| Kayıt: 02.04.2007 |
Durumu:
|
|
22-01-2008 00:21
Mor ve Ötesi tarafından hazırlanan 3 eserden birini seçen kurul, şarkıyı Şubat’ın ilk haftasında kamuoyuna açıklayacak.
Harun Tekin: "Bu şarkı Mor ve Ötesi şarkısı dedirtecek cinsten. Aynı zamanda bazı yenilikleri de içinde barındıran bi şarkı oldu, ancak şarkıyı anlatmak zor tam da bunu yapmamak için şarkı yazıyoruz zaten." dedi.
Kerem Özyeğen: Bizim için sorun olmadı. çünkü zaten üstünde çalıştığımız şarkılar vardı ve uygun olanları eledik. Herkesin içi rahat olsun. Bizi mutlu eden şey üretim sürecinde strese girmedik o stres oluşsaydı ortaya çıkan şeyi daha zor kılabilirdi." şeklinde konuştu.
|
|
dunyarock
|
|
| Mesaj sayısı: 992 |
| Kayıt: 15.07.2007 |
Durumu:
|
|
07-02-2008 11:29
Türkiye’yi Eurovision’da kimin temsil edeceği her yıl büyük tartışmalara neden olurken yarışmada defalarca birinci seçilen İrlanda bu yıl etkinliğe bir televizyon kuklasıyla katılmayı planlıyor. Eurovision’da İrlanda’yı temsil edecek kukla ise ülkede gerçek bir halk kahramanı olan Dustin adlı hindi. Daha önce devlet başkanlığına bile aday olan Dustin, 23 Şubat’taki ülke finalinde 6 adayla yarışacak. Darren Smith ve Simon Fine’ın hayat verdiği Dustin’in “Irlande Douze Points” şarkısı birincilik için en güçlü aday.
Dünyada bir yerdeyim ben...
|
|
dunyarock
|
|
| Mesaj sayısı: 992 |
| Kayıt: 15.07.2007 |
Durumu:
|
|
07-02-2008 11:33
TRT, Mor ve Ötesi’nin 3 şarkısı arasından Eurovision için seçimini yaptı!
Ancak “İçinde Anadolu ezgileri olsun” deyip değiştirilmesini istedi. Müzik dünyası yaptırıma tepki gösterdi
Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ta yapılacak 53. Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye’yi temsil edecek Mor ve Ötesi, çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.
Eurovision için 3 parça hazırlayıp TRT’ye sunan grup hiç beklemediği bir taleple karşılaştı. 3 parça arasından seçim yapan TRT yetkilileri, Mor ve Ötesi’nden şarkıya Anadolu ve Türk ezgileri eklemesini istedi.
Kendilerini oylamasız seçen, Türkçe parçada ısrar eden TRT’nin bu talebi grup üyelerini kızdırırken, müzik dünyasının da tepkisini çekti.
Müzisyenler “TRT’nin besteye müdahale etmesi etik değil” derken, şarkıyı 13 Şubat’ta kamuoyuna duyuracak olan Mor ve Ötesi’nin bestede değişiklik yapıp yapmayacağı merak konusu.
Dünyada bir yerdeyim ben...
|