E-Posta:  
Şifreniz: Beni hatırla
.
  Arama

.
  Son 10 Üye
  » merveee_
  » rebel_devil
  » duygu_th
  » peroqsizom
  » dorlion
  » cilekes_huma
  » shmariq-ro...
  » execution
  » mulusan
.
  Son 10 Başlık
» FaceBoook'ta Rocktürk

» slm

» ErKeKlEri ŞöYlE AlALImM!Jessica burdaa

» istanbulda blues mekanı???

» Tanışma Bitti albümünün 4.klibi Kaos

» aşkınız ne kadar imkanız???

» Metallica : The Day That Never Comes

» Three Kingdoms: Resurruction of the Dragon / Üç Hanedan: Ejderin Dirilişi

» Çilekeş Yeni Klip : Hit Dalaşı

» DOĞUM GÜNÜNE GÖRE KİŞİLİK TAHLİLİ

.

Bölüm » Kültür - Sanat
 • Semum 8 subat’ta Sinemalar’da
Durumu: Offline
10-01-2008 18:26
Gerçek bir hikaye... Okumuş eğitimli bir kadın... Ama kimse ona inanmadı.
Yönetmen Hasan Karacadağ’ın yeni filmi "Semum" 8 Şubat’ta vizyona giriyor. Senaryosu gerçek bir olaydan hareketle yapılan filmin çok ilginç bir konusu var.

Karacadağ filmin hikayesinin aldığı bir mektupla başladığını anlatıyor ve devam ediyor "Mektup uzun uzun yazılmıştı, daha çok bir masal gibi geldi. Senaryo zannettim. Ama hayal gücüyle ilişkili olamayacak derecede çok güzel yazıldığını ve hatta çok ürkütücü olduğunu gördüm. Bu metnin sahibi ile temasa geçtim. Kendisi eğitimli, maddi durumu gayet yerinde, evli bir kadındı’’.

Karacadağ, hikayesini senaryolaştırdığı kadının aşama aşama delirdiğini ifade ederek, ’’Kadın, birden bir takım görüntüler görmeye başlıyor. Bir anda ruhsal hayatı mahvoluyor. Kendini çevresindeki kimseye de inandıramıyor, psikiyatrist bile inanmıyor, deli olduğunu düşünüyor" dedi.

SEMUM NEDİR?

Peki filme adını veren "semum" ne demek? İslam dini ve mitolojisine göre şeytana destek veren şeytani varlıklara ’semum’ deniyor. Semum, Kur’an-ı Kerim’de ’cehennem alevi’ olarak da geçiyor.

FİLMİN KONUSU

Film,genç bir evli çiftin yeni bir eve taşınmasıyla birlikte filmin kahramanı Canan’ın şeytani bir varlığın etkisine girmesi ve zamanla "semum"un Canan’ın bedenini ele geçirmesiyle gelişiyor.Başrollerde ise Ayça İnci,Burak Hakkı,Cem Kurtoğlu var.

Dünüm Yok Bugünüm Yok Yarınım Yok! Arama Beni Çünkü Bende Bilmiyorum Nerede Oldugumu Kiminle Oldugumu!!!

Konuyu Sevenler seddda , yoxuL ,
10-01-2008 21:33
tsk ederim.

Only God Can Judged Me...

13-05-2008 06:39
filmin konusu degisik .. ama ben pek begenmedim

MutLuyum ,MutLusun , MutLu, MutLuyuz , MutLu oLun , mutLu olsunLar , MutLu oLaLım =)

17-06-2008 19:25
bndee yaaa güsel deilll

^^^^尺乇ᄊo尺丂乇レ乇丂丂^^^^

07-07-2008 16:39
ben cik beyendim

07-07-2008 20:57
milletin sölemedgnn tersini yapsan sasardım senin semumla bas basa bırakalım madem ha bidde sen musallatı izle bence begendiysen o daha süper bi film
bAsAkErIm Mesaji Degistirdi 07-07-2008 20:58

<!bAsAk!> ((((------dAEz------))))gods are dying now coz new satan is growing ME (((dAReDeviL)))

Cevap Yaz

Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

rockturk.com © 2006  

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z