|
Arama |
 |
.
.
|
|
.

Bölüm »
Demir Demirkan |
| •
Stüdyo albümü-Ateş Yağmurunda Çırılçıplak |
|
sozt
|
|
| Mesaj sayısı: 235 |
| Kayıt: 03.04.2007 |
Durumu:
|
|
07-05-2007 11:48
"2004 İstanbul" albümünden sonra şarkılarını internet üzerinden yayınlamaya karar veren Demir Demirkan, stüdyoya tekrar girmeye karar verdi ve "Ateş Yağmurunda Çırılçıplak" isimli albümünü sevenlerinin beğenisine sundu.
Albümün prodüktörlüğü, besteleri ve şarkı sözleri kendisine ait olan Demir Demirkan, ayrıca Nedim Ruacan, Levent Candaş ve Ozan Yılmaz gibi isimlerden faydalanmış.
Albümde ilk klip Nafile’ye çekildi. Bu şarkının hem uzun versiyonuna hem de kısa versiyonuna klip çekildiğini vurgulayan Demir Demirkan, "İsteyen istediğini oynatır. Genelde kısasını oynatırlar; ama ben uzununu seviyorum." diyor, Blue Jean mayıs sayısındaki bir röportajında.
Kendisinin ayrıca Pentagram işe birleşmesini bekliyorduk ama olmadı. Biz yine de beklemeye devam edelim.
böyle buyurdum
|
|
|
|
|
sozt
|
|
| Mesaj sayısı: 235 |
| Kayıt: 03.04.2007 |
Durumu:
|
|
11-05-2007 20:51
Albümde hep bir çarpışma teması var. Seninle, onunla, kendinle... Bu çarpışma teoerminden bahseder misin biraz da?
Aslında insanlar sürekli kendileri ile çarpışıyor, başka bir şeyle değil. Bu çarpışma zihinlerinde gerçekleşiyor. Bizim bildiklerimiz, farkında olduklarımız bir de hiç bilmediklerimiz var. Bilmediklerimizi başkalarının bilmesi onların varlığını da kanıtlamıyor. Fikirler zihinlerde gelişiyor ve biz onları kendi çekmecelerimize koyuyoruz. Düşüncelerimizi ve gördüklerimizi onlara uydurmaya çalışıyoruz, onlarla özdeşleştiriyoruz. Böyle olunca da çarpışmaya başlıyoruz. İlk önce bölünerek ben, sen oluyoruz. Anlaşıyoruz ya da çatışıyoruz. Çatışmada kıvılcımlar çıkıyor ve ateş yanıyor. Bunlar o kadar çok artıyor ki biz bunu yağmur gibi hissediyoruz. Yani ateş yağmuruna çıkmış oluyoruz. Eğer bundan korunursak aptallık etmiş oluyoruz, çünkü bizim tüm evrenimizi duygularımız belirliyor. Duygularımızı, arzularımızı, takıntılarımızı, bağımlılıklarımızı yaşamak için hayattayız. Bunlardan korunmak için şemsiye açmanın anlamı yok! Bu ateş yağmuruna çırılçıplak çıkmak gerekli.(*)
(*) Yüxexes, Mayıs sayısı, Ali Deniz Uslu, Demir Demirkan Röportajı
böyle buyurdum
|
|
|
|
Cevap Yaz |
Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
|
| |
|
|