E-Posta:  
Şifreniz: Beni hatırla
.
  Arama

.
  Son 10 Üye
  » dderinn
  » spesss
  » rOcKkK_AnGeL
  » catlakeftelya
  » ROCK_FB
  » black_rock...
  » black_lycee
  » BaDeM_RoCk_
  » badem
.
  Son 10 Başlık
» Çilekeş Yeni Klip : Hit Dalaşı

» DOĞUM GÜNÜNE GÖRE KİŞİLİK TAHLİLİ

» İLGİNÇÇ

» İLGİLENİR MİSİNİZZZ!!!???

» Hangisine daha çok gülüyorsunuz?

» rock içi naparsın napmazsn?

» en sevdiğiniz oyuncu veya karakter

» resimde bi tuhaflık var bulana aşk olsun:)

» Kıyamet - Apocalypse Now

» Chuck Berry Konseri Ertelendi

.

Bölüm » Aylin Aslım
 • Aylin Aslım İki Yıllık Sessizliğini Bozdu (Akşam Gazetesi - 10 Ağustos 2005)
Durumu: Offline
23-09-2007 15:22
Aylin Aslım’ın ilk albümü Gel Git’in üzerinden birkaç yıl geçti. O bu sürede neler yaptığını anlatırken kırgınlığını da dile getiriyor. Hevesinin kaçtığını söylüyor. İki yıl boyunca yazmamış, beste yapmamış hatta düşünmemiş bile. Yani kendi deyimiyle kötü ve boşlukta geçmiş. Bu arada müzikle biraz da olsa yakın olmak için H2000 Festivali’nde müzik danışmanlığı yapmış. Ama sahne özlemini giderememiş. Sonra Sütlü grubunu kurmuş. Eski parçaların rock versiyonlarını yapmışlar. Art arda konserler ve gidişatın iyiye gitmesi Aslım’a yeni şarkılarının oluşumunu sağlamış.

Sakin ve içine kapanık duruşu rock müzik imajıyla bağdaşmasa da insanın çeşitli halleri olduğunu söylüyor. Aslım’ın rock hali ise ancak sahnede belli oluyor. Rock müzik Aslım’ın hayatına, verdiği bir karar olarak girmemiş. Aslım, ’İlk şarkılarımı yazdığımda 21 yaşındaydım şimdi 28 yaşındayken artık her şey gözüme farklı görünüyor. Hayatı tanıma süresini tamamlamışsın ve bundan sonraki yönünü belirliyorsun. O yüzden karar vermedim. Hayat, beni buraya getirdi’ diyor.

Erotizm ilgimi çekiyor

Gülyabani albümü ile Aylin Aslım’ın giyim tarzı da değişti: ’Yirmilerin başında bir genç kadınken yirmilerin sonunda aynı şeyi hissetmiyorsun. Zevklerin değişiyor. İçe kapanık, hep yere bakan bir kızdım. Şimdi biraz daha alıştım. Dış dünyanın varlığını kabul ettim. Çünkü uyum sorunum var’ diye anlatırken uyumu bozan binlerce şeyin var olduğunu belirtiyor. Kendini en çok bulduğu mizah kahramanları Bezgin Bekir, Kıllanan Adam.

İnsanları dünyasına çabuk kabul etmeyen Aslım, ’Eskiden hemen alırdım. Şimdi mesafeli ve bilinçli yaklaşıyorum. Herkes kadar herkes gibi zarar gördüm. Doğuştan korunaklı insanlara gıpta ediyorum. Çok kafaya vurdum ama galiba aldım dersimi’ diyor.

Albümdeki seksi pozlar konusunda, ’Erotizm ilgimi çeken ve insani bir şey. Bu yokmuş gibi davranmak yanlış olur. Olayı bunun üzerine kurmadığını sürece elbisenin erotik bulmasında bir sorun yok. Ama bütün olayları erotizim üzerine kuruyorsan orada ciddi bir sorun var. Benim yaptığım iç dünyayla ilgili ve o yüzden rahatsızlığım yok. İçimden nasıl geliyorsa öyle giyiniyorum. Bazen haftalarca aynı şeyi de giyebilirim’ diye anlatan Aslım, ’Sahneyle bağlantılı her şey ifade etmek istediğim tek alan. Orada özgürlüğüm var. Bana bir şans verilmiş... Sahnede takıldığın gibi takılamazsın hayatta. Mümkün değil, çok şizofren olur. Sahnenin tatmini anlatılabilir gibi değil. Orası benim fantezim’ diyor.

Güldünya unutulmasın

Albümün can alıcı parçalardan Güldünya, Şubat 2004’te töre cinayetine kurban giden kızın öyküsünü anlatıyor. Güldünya’nın hikayesini ilk okuduğunda çok etkilenen ve bir şekilde o kızın adını ve yüzünü insanların beynine kazınmasını istediğini anlatan Aslım, ’Bunu herkesin bilmesini, hatırlamasını istedim. Kendi kendine bu konuda bir şey yapmayanların utanmasını istedim. Türkiye’de bu şekilde insanların öldüğünü göstererek insanların kendilerini kötü hissetmesini istedim. İtici gelebilirdi ama öyle bir tepki almadım’ diyor.

Albümde bir de kanto var: Ben Kalender Meşrebim. Aslım, ’Bir kere oradaki kadın hoşuma gidiyor. Fırlama ve kabadayı. Küçükken evde hep kanto söylerdim. Nurhan Damcıoğlu’nu çok severdim. Bir de kantonun tarihini araştırdım. 1900’lerin başı ve kadınların özgür hayatı yeni başlamış. Bir yandan da böyle şarkılar söylüyorlar. Özgüvenli, cüretkar sözler. Bence kantonun kadın özgürlük tarihinde önemli bir yeri var’ diye anlatıyor. Aslım, bu albümde kendine bir de tayfa yaratmış; Sütlü. Aslım, ’Yanına birilerini almak güzel bir duygu. Kızları almak daha güzel. Albüm kadınların hikayelerinden oluşuyor. Bunları da sahnede ne kadar çok kadınla ifade edersem o kadar güzel olur. Yıllardır erkeklerle çalıyorum. Erkeklerle de eğlenceli ama onlarla mücadele etmek gerekiyor. Kızlar ne hissettiğimi anlıyor. Sezgileri kuvvetli. Ayrıca sahnede bence erkeklerden daha güzel görünüyorlar. Rock müzisyenleri arasında bir maçoluk vardır. Kadın davul çalamaz gibi bir düşünceyi kırmak da zevkli’ diyor.

ERKEKLER AHLAKSIZ AMA AHKAM KESİYORLAR

Türkiye’de kadın olmak bu kadar zor olmasaydı bu hikayeleri anlatma ihtiyacımız da olmayacaktı. Beyoğlu Kimin Oğlu şarkısı bunu anlatıyor. Gözlemlediğim en net şey kadınların Türkiye’de bir şeyler yapmaları için çok çalışmaları gerektiği. İlişkilerden sokakta rahat yürümekten, insan olmaya kadar çok basit bir şey Türkiye’de konu olabiliyor. Kendini dağıtmış bir erkek görüntüsü kimseyi rahatsız etmiyor. Ama kadın ayıplanıyor. Sütlü’yle olan performanslarda bunu net gördüm. Erkekler rahatsız olup hanım hanımcık olanı tercih ediyorlar. İki yüzlü bir durum bu. Özellikle erkekler ahlaksızlar ama ahlakla ilgili ahkam kesmeye meraklılar...

Cevap Yaz

Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

rockturk.com © 2006  

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z