|
|
23-09-2007 14:57
En sıkıcı soruyla başlayalım arkadaşlar. Nasıl kuruldunuz, nasıl bir araya geldiniz, anlatın bakalım...
Okan: 2001’de makine mühendisliği’nde okurken, grup kuralım fikri oluştu, önce bar grubu şeklinde cover’larla uğraştık. Bu cover olayının bize göre olmadığını anladık, bir stüdyo kurup kendi halimizde çalışalım dedik. Dedemin böyle kümes olarak kullandığı bir ev vardı, böyle sayfiye yerinde öylesine duruyor, onu bir şekilde adam ettik ve ufak çaplı bir stüdyo kurduk orada.
Orkun: Ben başta sadece gitar çalmayı düşünüyordum, vokal yapmayı düşünmüyordum. Birçok vokalisti de denedik ama içimize sinmedi.
Okan: Aslında bu işi ciddi olarak yürütebileceğimizi anladığımız an Boğaziçi’nde düzenlenen Battle of the Bands yarışmasında birinci olduğumuz andır.
Bakıyorum da, baya bir konsere çıkmışsınız… Bunlardan en iyileri, en özelleri hangileriydi?
Orkun: Creamfields çok iyiydi, Placebo’nun altında çalmıştık, en kalabalık konserimiz oydu. İTÜ Makine Fakültesi şenliğinde verdiğimiz konser, ben ve Okan için çok özeldi, okulun son günüydü ve biz oradan mezun oluyorduk. Hiç alışık olmadığım halde konuşma yapmıştım, "Bu şarkılar burada yazıldı" diye. Duygusal bir andı. H2000 performansı da güzeldi.
"İkinci Dönem" isimli bu albüm, sadece internetten (www.altmosfer.com) indirilebilir bir albüm olarak mı kalacak?
Orkun: Biz bunu yasal olarak dağıtmayı planlıyoruz ama diğer yandan Okan askerde. Yeni şarkılar yapıyoruz, müziğe bakış açımız değişti ve bu bir geçirdiğimiz vakit bize çok şey öğretti.
Hakan Tamar sizi oldukça destekledi. Klibiniz de Dream TV’de albümü çıkmayan bir gruba göre epey bir döndü... Bu klibin de etkisiyle ’Siyah’ epey bir popüler oldu ve herkes bu şarkının hikayesini merak ediyor... Aşk hikayesi mi bu?
Orkun: Aşk hikayesi gibi ama özel birine karşı değil. Bir şeyleri isteyip de yapamama muhabbeti aslında. Herkes de kendinden bir şeyler buldu... ’Siyah’ın bu kadar beğenilmesinin teknik nedenleri de var, daha kabul edilebilir, kısa ve basit bir şarkı... Şarkıyı ilk çaldıktan sonra direkt "bu hit" demiştim. Ama ’Siyah’ın zamanla gözümdeki değeri azaldı. Neden insanlar bu kadar abartıyorlar anlamıyorum:)
’Kırılgan Melek’in de ilginç bir hikayesi var...
Orkun: Layne Staley hakkında. Aslında Alice In Chains uzun zamandır dinlediğim bir grup değildi ama o dönemler çok dinliyordum ve ruh halim pek iyi değildi. Tam da, o dönemde Layne Staley’in öldüğünü öğrendim. Ve bu şarkıyı yazdım.
Nerden geliyor Alt’ın karamsarlığı?
Okan: Bilmiyorum… Benim zaten müziğe başlama nedenim bazı şeylerden kurtulmaktı ve bunu biraz başardım. Bizim müzik yaparkenki amacımız, içimizdeki kötü düşünceleri, yıkıcı şeyleri müziğe ve üretkenliğe kanalize etmek...
Orkun: Bu yüzden de aslında şarkılarımız insanları iyi yapmıyor, kötü yapıyor ama zevk veriyor... Anathema dinlemek gibi işte...
|