E-Posta:  
Şifreniz: Beni hatırla
.
  Arama

.
  Son 10 Üye
  » merveee_
  » rebel_devil
  » duygu_th
  » peroqsizom
  » dorlion
  » cilekes_huma
  » shmariq-ro...
  » execution
  » mulusan
.
  Son 10 Başlık
» FaceBoook'ta Rocktürk

» slm

» ErKeKlEri ŞöYlE AlALImM!Jessica burdaa

» istanbulda blues mekanı???

» Tanışma Bitti albümünün 4.klibi Kaos

» aşkınız ne kadar imkanız???

» Metallica : The Day That Never Comes

» Three Kingdoms: Resurruction of the Dragon / Üç Hanedan: Ejderin Dirilişi

» Çilekeş Yeni Klip : Hit Dalaşı

» DOĞUM GÜNÜNE GÖRE KİŞİLİK TAHLİLİ

.

Bölüm » Almora
 • Almora’dan Gerçek Masallar( Radikal Gazetesi - 18 Aralık 2004 )
Durumu: Offline
23-09-2007 14:51
Almora ismi nereden çıktı? Albümlerde bizi masallar karşılıyor... Bununla ilgisi var mı?

Almora aslında fonetik olarak güzel tınlayan, hiçbir dile ait olmayan bir kelimedir. Müziğimizde anlatmak istediklerimize, kendi masalıyla tercüman olan bir kahramandır. Öyküleri anlatırken ve bunları müziğimize yansıtırken hem özel hayatımızla ilgili, hem de toplumsal yaşayışla ilgili sorunları, hayatın güzel ve kötü yanlarını hep masal içerisinde anlatmayı tercih ettik. Aslında adı masal, yaşanan gerçek.

Albümlerin prodüktörlüğü, söz ve müzikler size ait. ’Buyrun her şey hazır, çalalım, söyleyelim,’ gibi bir durum mu söz konusu?

Öyle değil. Bu tiyatro, sinema gibi... Ben sadece senaryoyu yazıyorum, insanlar icra ediyor, hayata geçiriyor.

İlk albümle iyi bir başarı yakaladınız ki devamı bir sene aralıklarla geldi. Türkiye’de kısa aralıklarla albüm yapmak alternatif gruplar için zor maalesef. Bu durumda şanslı mısınız?

12 yıldır bu işin içindeyim. Deneme yanılma yoluyla edindiğim bir takım tecrübeler var. Almora’yı kurduktan sonra neyi nasıl yapmam gerektiğini çok daha iyi biliyorum. Bu işin içinde hiç mi şans yok demek yanlış olur, tabii ki var ama bu daha çok disiplinli çalışmak ve plan program çerçevesinde hareket etmekle alâkalı.

Son albümünüz Shehrazad’da bizleri alışık olduğumuz hikâyeler karşılamıyor...
Shehrazad, diğer albümlerden farklı olarak aslında konsept albüm değil. Parçalar genel olarak baktığımız zaman yine masalsı temaları işliyor, birbirine çok yakın parçalar var. 1001, Shehrazad isimli parçalara baktığınız zaman onlar konsept içersinde.

Albümlerinizin olmazsa olmazları arasındadır ithaf edilmiş parçalar. Shehrazad’da yer alan Güneşin Ozanları, Sivas katliamında ölen aydınlarımıza yazılmış...

Evet. Bu şarkı katliamın onuncu yılıyla ilgili bir şarkı. O dönemde katliamı gerçekleştiren insanların affı gündeme gelmişti, ben de tepki duyduğum için böyle bir şarkı yazdım.

Şehnaz Aygül

Söyleşiden artanlar:

1- Soner Canözer, Fantasy şarkısının intro’sunu rüyasında görmüş ve hemen uyanıp çalmış.

2- ’Yurtdışında çalmak gurur verici, Türkiye’de çalmak normal bir şey’ diye düşünmüyorlar. Ancak kariyerlerine yazacak artı bir şey olabilirmiş.

Anadolu’da da çalmak istiyorlar. Sivas, Gaziantep gibi şehirlerden mail alıyorlar.

3- Japonya’da da dinleniyorlarmış.

Cevap Yaz

Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

rockturk.com © 2006  

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z