|
|
23-09-2007 14:32
Aysun Aslan ve eşi Özkan Uğur, ’’Biz Türkler bir mucizeyiz’’ diyor... "Oldurucaz inşallah"
Özkan Uğur’un ’G.O.R.A.’ için söylediği ’Olduramadım’ parçası pek tutulunca, sözlerini yazan Aysun Aslan ve eşi Özkan ile başladık muhabbete. ’Neler oldurulur, neler oldurulamaz’ şeklinde ilerleyen muhabbet boyunca AB’den Semra Hanım’a olan biten söyleşimizde...
Nedendir bilinmez, Özkan Uğur ve Aysun Aslan çiftinin evine girer girmez, sanki uzun zamandır bu ikilinin dostuymuş gibi hissediyor insan kendisini. Belki de sebebi, ikisinin de ürettikleriyle aslında hep yanımızda olmaları. Aysun Aslan, Özkan Uğur kadar ortalarda olmasa da, uzun zamandır sanatla o da. Esasen koreograf, ama duvardaki Özkan portresinden anlaşıldığı kadarıyla, iyi de bir ressam. Ve ’Olduramadım’ın sözleri itibarıyla iyi de bir şarkı sözü yazarı. Öyle görünüyor ki Aysun Aslan, resim, yazı ve koreografi ile kıyaslandığında, çok daha popüler olan bu şarkı sözü yazarlığı işini çok sevmiş.
- Olduramadım şarkısı nereden çıktı?
Aysun Aslan (A.A.): Ben devamlı bir şeyler yazarım. Özkan almış yapmış, benim hiç haberim olmadı. Sonra birlikte baktık. Aslında iş hayatı için yazılmış şarkıyı, aşk şarkısı yaptık. "Her seferinde yeniden keşfetmek Amerika’yı" sözündeki Amerika’yı aşk diye değiştirdik.
- "Kopuktu zincir, olduramadım" neler diyor?
A.A.:Bir zincirin gücü, en zayıf halkası kadardır. O halka açıldığı zaman artık hiçbir şey yapılamaz gibi geliyor bana. Bizde de öyle. Tamam hâlâ yapıyoruz, ama biz Türkler bir mucizeyiz. Yaşadıklarımızın dörtte birini bir İngiliz, bir Fransız yaşasın, çöker. Biz yapıyoruz. Nasıl yaptığımızı da bilmiyorum.
Özkan Uğur (Ö.U.): Sting burada olsa nasıl olur mesela? Biz 15 sene öncesine kadar gitar teli bulamıyorduk burada.
- Ne olacak peki, buna rağmen olduracak mıyız?
A.A.: Olduracaklar
|