|
|
23-09-2007 14:30
Evet eskilerden bahsedelim..mesela Sigara,Abtlex,Kronik neler başardınız bu gruplarla? Neden dağıldı?
İlk önce Kronik’de, sadece kısa bi ara söyledim. Kendileriyle, vokal bulana kadar, 4 ay birlikte performanslarımız oldu. Sigara ise ilk kurduğum gruptu. En çok onun izi vardır bende. İlk konserlerimdeki heyecanımı unutamam. Bu gruplar sadece barda performas için kurulmuş gruplar, sahne tecrübelerimi artırdı. Bugün sahnedeki Öztürk’ün performansında bu grupların önemli katkısı vardır. Neden dağıldığına gelince, çok uzun vadeli hedefleri olan gruplar olmuyor cover grupları. Grup elemanları arasındaki anlaşmazlıklar, bu grupların dağılmasında önemli etkenlerdi.
Yeni albüm çalışması içersindesiniz. Albümde bizi bekleyen sürprizler var mı? Kimlerle çalışıldı? Yeni coverlar ya da düetler var mı?
Sürprizleri söylemeyeyim fakat rahatlıkla Öztürk’ün en iyi albümünün kaydını bitirdik diyebilirim. Bu albümün en önemli özelliği oluşum ve bitiş aşamasında her adımın umut ettiğim gibi olması, albümde The Climb’dan tanıdığınız Gökalp Ergen, prodüktörlüğünü üstlendi. Canlı performanslarda Can Alper gitarda, Özcan Karanfil gitarda, Koray Erkan bas gitarda, Can Güngör davulda yer aldı ve 11 tane orijinal parça var. Bir tane de düetimiz mevcut.
İbrahim Tatlıses’den “Yalnızım” cover’ladınız, neden bu şarkıyı seçtiniz?
Öncelikle 12 yıldır barlarda cover şarkı söylüyorum. Bu şarkıları seçerken en önemli etken şarkıyı sevmem, sevmediğim hiç bi şarkıyı söylemedim. Yalnızım şarkısını seçmemin bir çok nedeni var ama ilki o şarkıyı seviyo olmam. İkincisi, performe ederken keyif almam ki buda benim için çok önemli bi faktör. Hiç bir müzik türüne önyargı ile bakmadım hiç. Bana göre şarkıların müziği, ruhu ve sözleri, türlerinden daha önemli benim için.
Hücum Kedi neler yapıyor ya da yapacak? Sanırım ara verildi…
Hücum kedinin akıbeti hakkında en ufak bi bilgim yok açıkçası. Bu aralar konser vermiyoruz, ilerde verir miyiz bilmiyorum ve bilen biride yok açıkçası. Hücum Kedi’dir ne yapsa yeridir.
Yakın tarihlerde konser haberi alacak mıyız? Belli olanlar varsa öğrenebilir miyiz?
Yeni albümün çıkışıyla ilk etapta tanıtım konserleri olacak büyük illerde. Onun sonrasında üniversite şenliklerinde yer alacağız. Bunun haberlerini www.ozturkilmaz.com dan alabilirsiniz tabiî ki.
Bu sene herhangi bir festivalde görecek miyiz sizi?
Çok büyük aksilik olmazsa Türkiye’nin en büyük rock festivalinde yer alacağız.
Herkese sorduğumuz, hepimizin ortak sorunu korsan hakkında söyleyecekleriniz?
Tabi ki olumlu bakmıyorum. Müzik severler korsan CD veya MP3 dinledikçe kaliteli yapımlara hasret kalacaklar. Daha da önemlisi, çok yeni yetenekli gruplar var. O grupları zor aşamalar bekliyor olacak.
Henüz yolun başında sayılırsınız. Uzun yıllar sizleri görmek dinlemek isteriz. Önümüzdeki yıllara dair planlarınız, hedefleriniz neler?
Açıkçası hayal ettiğim bi albümün altına imzamı attım. Bu albümün konserlerini en iyi şekilde vermek ve bu korsan albüm oldukça bi sonraki albümlerimi kaydedebilmek hedefim.
Kendinizde eksik gördüğünüz beğenmediğiniz şeyler var mı?
Kişiliğimle ilgili eksik gördüğüm şeyler var tabi. Düzeleceğini de sanmıyorum ama umarım düzeltirim. Hep böle arıza bi tip olarak kalıcam sanırım.
Deniz Yılmaz ile beste çalışmalarınız oluyor ki “dağlar dayanamaz” süper bir şarkı. Böyle besteler gelecek mi?
Deniz Yılmaz cidden çok iyi bir besteci ve söz yazarı. Her zaman çalışmak isterim ama onun işleri benim işlerim derken çok fazla bi araya gelemiyoruz artık. Ama zaman ne gösterir bilemem.
Biz Öztürk dinliyoruz, peki Öztürk kimleri sever dinler?
Öztürk, Tracy Chapman hayranı. Ayrıca severek dinlediklerim arasında Metallica, Tool, Korn, Muse, Incubus, Soundgarden, Rage Against The Machine, Perfect Circle…var. Aklıma ilk gelenler bunlar.
Takip ettiğiniz amatör gruplar var mı?
Pek fazla takip edemiyorum açıkçası. Severek dinlediğim Gren, Trajedi, Kül grupları var.
Bizim sorularımız bu kadar. Son olarak eklemek, söylemek istediğiniz bir şey var mı?
Herkes kendine iyi baksın …
Hmm bir de Kurban hakkında ne düşünürsün diye biz ekleyelim… :)
Bu röportaj onlar için, yetmez mi (:
|